Friday, July 3, 2015

Ζω στην Ελλάδα... έχω μνήμη και ψηφίζω... Σκοτώστε με !



''Και να μπαίνουν σε φιλοτιμία και να εργάζονται στο καλό της πατρίδας τους, της θρησκείας τους και της κοινωνίας - ότι θα είναι καλά δικά τους. 
Όχι όμως να φαντάζονται για τα κατορθώματα τα πατρικά, όχι να πορνεύουν την αρετή και να καταπατούν το νόμο, και να 'χουν την επιρροή για ικανότη»  
                                         Μακρυγιάννης, Απομνημονεύματα


Με κονκάρδα ΝΑΙ στο πέτο. Πότε προλάβαμε? Και μετά, υπάρχουν κάποιοι, που αμφισβητούν το δαιμόνιο του Έλληνα. 

Με μια συνεχόμενη ροή από σποτάκια... να σε τρομάζουν, μη τυχόν και ψηφίσεις αυτό που θέλεις, αυτό που σου υπαγορεύει η συνείδησή σου, αυτό που 'φωνάζεις', αυτό που 'ουρλιάζεις', αλλά κανείς δεν σ' ακούει, πέντε χρόνια τώρα:  ''Ότι δεν αντέχεις άλλο''.

Κάθε μέρα παρελαύνουν από τα κανάλια, για να προσφέρουν τη σοφία τους και τη γνώση τους διάφοροι ''τύποι''... 

Εν γνώσει μου χρησιμοποιώ τον όρο, γιατί πώς να αποκαλέσω όλους ''αυτούς.....



 που παίξανε ρόλο'', ενεργό ρόλο στην πορεία της χώρας προς την απαξία και τη διάλυση ? 

Μέσα σε πέντε μήνες εξαγνίστηκαν... από το βρόμικο παρελθόν ?  
Ξεχάστηκαν όλα ?
Η διαπλοκή, η διαφθορά, οι μίζες, οι συγκαλύψεις, η ένοχη ''συναδελφική σιωπή''? 
Η ανάλγητη, αντισυνταγματική συμπεριφορά ανθρώπων που ορκίστηκαν να προστατεύουν το Σύνταγμα, τον λαό και την πατρίδα ! 

Δηλαδή....  Ακόμα κι αν αμφιταλαντεύεσαι λίγο (λέω εγώ τώρα) για το ΟΧΙ ή το ΝΑΙ, ακόμα κι αν... σκέπτεσαι τι θα γίνουν τα εκατομμύρια που δεν πρόλαβες να βγάλεις κι εσύ ''έξω''...
Τέλος πάντων ότι άλλο σκέπτεσαι και φοβάσαι...   Με το που βλέπεις όλα αυτά τα πολιτικά ''φαντάσματα'', ψηφίζεις όχι μόνο  'ΟΧΙ',  αλλά και 'NO' και 'NIEN' και 'कुनै'  και 'NON' και 'ΝΕΜ' και ' 没有'...  Δηλαδή το ΟΧΙ σε όλες τις γλώσσες των λαών. 


Έχω δει πολλά στη ζωή μου, αρκετά... και δύσκολα με τρομάζει κάτι, με ξαφνιάζει κάτι πια.  
Ε, λοιπόν αυτό που βλέπω το υπερβαίνει. 
Είμαι Ελληνίδα. Γεννήθηκα στην Ελλάδα. Είχα την ευκαιρία (τις άκρες) να ζήσω 'αλλού', ίσως με καλύτερα συνθήκες ....  Αλλά...  Δεν ήθελα. 
Δεν  μπόρεσα να στερηθώ τον 'ουρανό' μου, να μην ακούω τα 'ελληνικά', να μην με μουτζώνουν στις προσπεράσεις, να μην βρίζομαι για ψύλλου πήδημα στις ουρές, όλα όσα μας διακρίνουν γαμώτο... όμορφα και άσκημα. Ποτέ δεν με δίχασαν οι ''ιδέες'' με τους συνέλληνες. Δεν το δέχομαι με προσβάλλει. Δεν ξεχνώ τον Μακρυγιάννη 

Ζω λοιπόν στην Ελλάδα... και έχω μνήμη ! 
Έχω προσπαθήσει αρκετά για την προσωπική μου εξέλιξη γιατί πιστεύω στην 'μονάδα' και τη δύναμή της όταν ''γνωρίζει'' !  Όταν δεν τα φιλτράρει όλα μέσα από το προσωπικό μικροσυμφέρον.  Όταν αντιστέκεται στην 'εξαγορά' και το 'παραμύθιασμα' !  
Όταν δεν μετατρέπεται  ''κομματική βάση'' !
Έχω κάνει λάθη (ποιός δεν έχει).  Έχω προδοθεί νομίζοντας ότι οι άλλοι θα είναι καλοπροαίρετοι, σαν και μένα...  ότι θα είναι ανυστερόβουλοι, όταν είσαι κι εσύ... ότι δεν θα μαχαιρωθείς από τον ευεργετηθέντα... Τελικά με τα χρόνια είδα ότι αυτό δεν ισχύει. Είδα ότι ο ανθρωπος είναι ένα θηρίο, και ότι πάντα θα υπάρχει... ένας λύκος στο δάσος που θα περιμένει κοκκινοσκουφίτσες....   Στο χέρι σου είναι να μην γίνεις εσύ η κοκκινοσκουφίτσα. 
Ξέφυγα όμως και δεν είναι αυτό το θέμα μας. 





- Το θέμα μας είναι μόνο η σημερινή κατάσταση... και όχι τα προηγούμενα 40 χρόνια, που δανειζόμαστε για μίζες εξοπλιστικών, για τις υπερτιμημένες (για να βγαίνει η μίζα) αγορές των προϊόντων της Siemens, για τις άχρηστες εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών αγώνων....?  

 Το θέμα μας για τη σημερινή κατάσταση είναι οι τελευταίοι πέντε μήνες ? 
ΌΧΙ βέβαια, δεν αυτό το θέμα μας.

- Το θέμα μας είναι ότι δεν πρέπει να ξεχάσουμε το εγκληματικό 'μαγείρεμα της οικονομίας' προκειμένου να μπούμε στο ευρώ, ενώ δεν είμαστε έτοιμοι.  Δεν είμαστε έτοιμοι, μπήκαμε με κόλπο και τώρα το πληρώνουμε. Ούτε το 'χρηματιστήριο' θα σβήσουμε από τη μνήμη μας, τη μεγαλύτερη ίσως μαζική ληστεία πολιτών...

Το θέμα μας είναι ότι δεν πρέπει να ξεχάσουμε τους ''αυτόχειρες της πενταετίας'', τους απελπισμένους, τους ευαίσθητους,  τους αηδιασμένους ανθρώπους που δεν άντεξαν αυτή την ''μεγάλη προδοσία'' μιας πολιτικής κάστας εις βάρος ενός ολόκληρου λαού....

- Το θέμα μας είναι ότι δεν πρέπει να ξεχάσουμε τις Τράπεζες που έδιναν δάνεια σε βιομηχανίες, κι εκείνες τα διοχέτευαν σε προσωπικές καταθέσεις στο εξωτερικό και μετά πτώχευαν...   'Η τα άλλα δάνεια που έδιναν, για να φεύγουν βιομηχανίες και επιχειρήσεις σε χώρες φιλικότερες φορολογικά, με αποτέλεσμα την 'επιχειρηματική ερήμωση' της χώρας, ενώ οι πολιτικοί μας, οι χαρισματικοί ηγέτες μας, απλοί θεατές δεν κούνησαν ούτε δαχτυλάκι... 
  
- Το θέμα μας είναι ότι δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι οι ''υπεύθυνοι'' χαρισματικοί ηγέτες ήταν απασχολημένοι με τα ''δικά τους''....τα κομματικά δάνεια -δεν τους έφταναν οι κρατικές επιχορηγήσεις-, που είχαν ''εγγύηση αέρα κοπανιστό''...  Γιατί αέρας δεν είναι, τα μελλοντικά κομματικά έσοδα, βάσει φανταστικών υποθετικών ποσοστών ενός κόμματος...? 

- Το θέμα μας είναι ότι δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι οι Τράπεζες έδωσαν δάνεια σε υπερχρεωμένα, χωρίς ''άδειες'' κανάλια, ξέροντας ότι και αυτά δεν θα επιστραφούν,  όπως και όλα τα παραπάνω 'κακής πίστης' δάνεια, που αδυνάτισαν 'τις θέσεις των Τραπεζών' και απλά κάθε τόσο κάποιος δανειστής θα γράφει σ' ένα τεφτέρι.... ''νούμερα'' για να στέκονται στα πόδια τους. Χρήματα δηλαδή, χρήματα που χρεώνεται ο λαός στο διηνεκές... Τώρα αν νοιάζεται αυτός ο λαός ή όχι είναι ένα άλλο μεγάλο και πολύ οδυνηρό θέμα. Ως πότε θα δανειζόμαστε για τις τράπεζες ? 

- Το θέμα μας είναι ότι δεν πρέπει να ξεχάσουμε το περίφημο 'Πι Ες Αϊ * - PSI- του 2012 που σάρωσε σχεδόν όλη την κινητή περιουσία της χώρας. Δημόσια και Ιδιωτική...  Ασφαλιστικών Ταμείων, Πανεπιστημίων, Ιδρυμάτων, Νοσοκομείων...  αλλά και Μικρο-ομολογιούχων...  Με μια ''υπογραφή'' μέσα σε δευτερόλεπτα, όσοι εμπιστεύθηκαν τα ''Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου''... κακώς το εμπιστεύθηκαν !
Σίγουρα θα έχω αφήσει αρκετά εκτός καταγραφής...  Θα μου πεις και προς τί η καταγραφή?  
Έχει άραγε αξία η καταγραφή ?  Αν δεν υπάρξει δικαίωση... Αν δεν αλλάξουμε αυτήν την ''πολιτεία της ατιμωρησίας'' που φτιάξαμε ?
  
Τώρα... που εξαγνίστηκαν οι 'δήμιοι'... Τώρα που βαπτίστηκαν, στην κολυμπήθρα των τελευταίων πέντε μηνών. ... Και νάτοι... Πάλι στις επάλξεις... ! Δίνουν μάχη... μία μάχη όχι για το λαό, άλλωστε δεν έδωσαν και ποτέ, γιατί να δώσουν τώρα ? Η μάχη τους τώρα είναι περί της υπάρξεως... !  Ποιός θα μας σώσει από αυτούς τους Σωτήρες ?

Αυτοί οι πέντε μήνες τους παραδίδουν αμόλυντους στον πολιτικό στίβο μετά το ευεργετικό βούτηγμα τους στην, ας την πούμε, ''κολυμπήθρα του Τσίπρα'' ?  

Και όχι μόνο θεωρούν ότι ξεπλύθηκαν από τα ανομήματα... αλλά παίρνοντας φόρα... τώρα είναι έτοιμοι να κατακρεουργήσουν τον έλληνα πρωθυπουργό... και όλη τη κυβέρνηση. 
Τους χαζεύω κάθε πρωί... πως ''πονούν''... πώς νοιάζονται, πως κραυγάζουν, για τον ''λαό τους'', αυτό τον λαό που στενάζει χρόνια τώρα με τις άφρονες πολιτικές...  

Ρε παιδιά που ζείτε πέντε, δέκα, σαράντα χρόνια τώρα... ? Μήπως πάθαμε ομαδική παράκρουση ?

Αυτοί που μας μαστιγώνουν χρόνια... γίνανε τώρα τιμητές ?  Όλοι αυτοί που οδήγησαν έναν λαό στην ανασφάλεια, στην απελπισία, στην καταστροφή... Φρέσκοι και επαναστάτες με την κονκάρδα του ΝΑΙ, φτιάχνουν τώρα φιλμάκια ?

Αλήθεια, είναι πληρωμένοι οι τηλεοπτικοί χρόνοι ? Από που ? Ποιοί πληρώνουν ?
Είναι πληρωμένοι με ζεστό χρήμα των κομμάτων (δικό μας δηλαδή) ή με 'υποσχέσεις' τηλεοπτικών παραχωρήσεων...?

Μήπως το μυστικό είναι αλλού ? Μήπως οι δραστηριότητες της Βουλής και ο δυναμισμός της προέδρου της, έχει ενοχλήσει... και άκρως θορυβήσει... για το τι ''μέλει γενέσθαι'' ?  
Μήπως αυτό πρέπει να σταματήσει πάσι θυσία ? Τι λέτε θα τα καταφέρουν ? Θα καταφέρουν να μας σταματήσουν... ?

Μέχρι τώρα έχουμε: 

- Τη ''συμφωνία'' της Siemens να βγαίνει άκυρη, θα επανεξεταστεί από το ΣτΕ ! 

-  Η Αλήθεια για το ''ψεύτικο'' ύψος του χρέους, όπως καταλήγουν τα πρώτα συμπεράσματα, το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας για το Ελληνικό Χρέος.

-  Το μεγάλο παραμύθι του βιώσιμου χρέους, όπως μας πληροφορεί η 
έκθεση του ΔΝΤ: 

''Το ταμείο καταλήγει στην ανάλυση του, στο γενικό συμπέρασμα ότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο και μπορεί να χρειαστεί ακόμη και πλήρης διαγραφή των διμερών δανείων ύψους 53,1 δις ευρώ που συνομολογήθηκαν απευθείας με τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης το 2010 ενώ παράλληλα προτείνει την επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής των δανείων του EFSF/ESM στα 40 χρόνια.''
Καταλαβαίνω τους ανθρώπους που έχουν φοβηθεί και θα ψηφίσουν Ναι. Καλά θα κάνουν. Μπορούν όμως να μας αφήσουν... τους υπόλοιπους... Αυτούς που δεν θέλουν να ξεχάσουν, που δεν γυρίζουν πίσω... που θέλουν να αναπνεύσουν λίγο καθαρό αέρα... να πράξουν όπως ορίζει το ''καθήκον'' μας ?
___________________



''...τούτη την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί, και σοφοί κι αμαθείς, και πλούσιοι και φτωχοί, και πολιτικοί και στρατιωτικοί, και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι. Όσοι αγωνιστήκαμεν, αναλόγως ο καθείς, έχομεν να ζήσομεν εδώ. Το λοιπόν δουλέψαμεν όλοι μαζί να τη φυλάμε κι όλοι μαζί, και να μη λέγει ούτε ο δυνατός «εγώ», ούτε ο αδύνατος. Ξέρετε πότε να λέγει ο καθείς «εγώ»; όταν αγωνιστεί μόνος του και φκιάσει ή χαλάσει, να λέγει «εγώ»· όταν όμως αγωνίζονται πολλοί και φκιάνουν, τότε να λένε «εμείς». Είμαστε στο «εμείς» κι όχι στο «εγώ».
Και στο εξής να μάθομε γνώση, αν θέλομε να φκιάσομε χωριό να ζήσομε όλοι μαζί. Έγραψα γυμνή την αλήθεια, να ιδούνε όλοι οι Έλληνες νʼ αγωνίζονται για την πατρίδα τους, για τη θρησκεία τους· να ιδούνε και τα παιδιά μου και να λένε: «Έχομε αγώνες πατρικούς, έχομε θυσίες - αν είναι αγώνες και θυσίες.

Και να μπαίνουν σε φιλοτιμία και να εργάζονται στο καλό της πατρίδας τους, της θρησκείας τους και της κοινωνίας - ότι θα είναι καλά δικά τους. Όχι όμως να φαντάζονται για τα κατορθώματα τα πατρικά, όχι να πορνεύουν την αρετή και να καταπατούν το νόμο, και να 'χουν την επιρροή για ικανότη»

(ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ, Β' 463)



* Το PSI (αγγλικά: Private Sector Involvement, ελληνικά: Συμμετοχή του Ιδιωτικού Τομέα, ΣΙΤ) είναι όρος που χρησιμοποιείται στις διαδικασίες αναδιάρθρωσης κρατικού χρέους σε αντιδιαστολή με τον όρο OSI (Official Sector Involvement - Συμμετοχή του Δημοσίου Τομέα).

Αφορά τη συμμετοχή του Ιδιωτικού τομέα (τραπεζών, επενδυτικών ταμείων) στη διαδικασία απομείωσης του δημοσίου χρέους κυρίαρχων κρατών, με τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η αποδοχή της διαδικασίας από την πλειονότητα των φορέων και να αποτρέπεται η αναζήτηση στρατηγικών εξόδου από τους ιδιώτες επενδυτές, που έχει συνήθως ως αποτέλεσμα τη μονομερή εμπλοκή και κατά συνέπεια επιβάρυνση των κρατών-δανειστών.

Στην περίπτωση της Ελλάδας, η διαδικασία PSI αποφασίστηκε επίσημα στη σύνοδο των χωρών της Ευρωζώνης στις 21 Ιουλίου 2011, όπου αποφασίστηκε να προταθεί στους ιδιώτες κατόχους ελληνικών ομολόγων ένα πρόγραμμα ανταλλαγής του χρέους τους με νέα ομόλογα μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας και με την προαιρετική αποδοχή απομείωσης - “κουρέματος” σε ποσοστό 21% της ονομαστικής αξίας των ομολόγων. 

Το αρχικό πρόγραμμα απέτυχε και τον Οκτώβριο του 2011 αποφασίστηκε να προταθεί νέο πρόγραμμα που θα προέβλεπε απομείωση άνω του 50%. Οι σχετικές διαδικασίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν τον Μάρτιο του 2012.
   περισσότερα:
Συνέντευξη Τύπου Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου. Ενημέρωση για τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου, Υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας, 27/10/2011, «Αυτή είναι η συμμετοχή του επίσημου τομέα στη στήριξη της Ελλάδας. Το Official Sector Involvement σε αντιδιαστολή προς τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα το Private Sector Involvement.»

 Γιατί οι μικροί ομολογιούχοι αξίζουν προστασία, Γιώργος Α. Παπαχρήστου Αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, 30/01/2012, «Η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα (private sector involvement PSI) της 27ης Οκτωβρίου 2011...»



 φήμες 

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.