Tuesday, August 18, 2015

Ποιός ηθικός κώδικας, αγαπημένε μου βουλευτά, σου υπαγορεύει το ''Παρών'' ?



Το παρακάτω.... μπορείς να το πεις απελπισμένη κραυγή στο πουθενά... αφού κανένας δεν ακούει τον λυγμό ενός μυρμηγκιού !   Άμα θέλεις το λες και ανοιχτή επιστολή... 
Πού... ?   Στον άγνωστο βουλευτή που ορίζει τις ζωές μας ! 

          Αγαπημένε μου βουλευτά, 
                                                            Υπερασπιστή της δημοκρατίας και του πολίτη, αυτής της περήφανης.... μπανανίας, όπως την καταστήσανε οι εκάστοτε σωτήρες της...   Αν πραγματικά δεν θέλεις να εφαρμοστούν, οι σκληροί, οι σφοδρώς απάνθρωποι, αντικοινωνικοί,  υφεσιακοί όροι της δανειακής σύμβασης, όπως εσύ φροντίζεις, καθημερινά, με τις δηλώσεις σου να μας περιγράφεις, σταμάτησέ τους !  Ακούς ?    Σ τ α μ ά τ η σ έ   τ ο υ ς...  
Ποιό είναι το πρόβλημά σου ?  Δεν είσαι επαρκής, άξιος, να αναλάβεις την ευθύνη των πράξεών σου ?  Νομίζεις ότι αυτή η υποκριτική συμπεριφορά είναι η ενδεδειγμένη για σένα ?  Ή  νομίζεις ότι αυτή τη μικροαστική συμπεριφορά, η ''Μανταμοσουσουδίστικη'', όπως πολύ πετυχημένα την βάφτισε ένας φίλος, σε απαλλάσσει των ευθυνών σου ? 

Γράφοντάς σου... που λες βουλευτά μου,  θα προσπαθήσω να ισορροπήσω τη δύστυχη, τη βιασμένη λογική μου και 'συ διαβάζοντας.... 


...μη φωνάζεις, λέμε ''αν'' διαβάσεις....  Θα προσθέσεις ή θα αφαιρέσεις στη εικόνα που έχεις, για τα πράγματα που ζούμε...  μπορεί... που ξέρεις, να δεις και κάποια πράγματα από άλλη οπτική γωνία.  

Θα μου πεις και πως είμαι σίγουρη ότι με διαβάζεις...?  Δεν είμαι.. Είμαι όμως αισιόδοξη και πιστεύω ότι τουλάχιστον ένας-μία θα πρέπει να διαβάζει τα προϊόντα των εγκεφαλικών μου κυττάρων, της λογικής και της οργής μου !
Από τη μεριά μου υπόσχομαι, να είμαι κόσμια, να ελέγξω την οργή που νιώθω,  να μην βρίσω... Δεν μου φταίει κανείς... Μόνο...

Μόνο ο εαυτός μου, που έμεινε ''έξω από τα τείχη'' του φέουδου. Που δεν μπλέχτηκε σε γρανάζια κάποιας κομματικής ομίχλης.  Ο εαυτός μου που έμεινε ρομαντικός, που πέρασε τη ζωή του σε μια μάταιη αναζήτηση μιας κοινωνικής δικαιοσύνης που ποτέ δεν ένιωσε...  Πού δεν έγινε κι αυτός οπαδός τού... ''όποιος μπορεί την κάνει''. 

Μου φταίει ο εαυτός μου που γελάει και κλαίει μαζί...   
Τολμά να κλαίει γιατί αντιλαμβάνεται ότι τελικά η μίζα ή κλοπή και η διαπλοκή κερδίζει και θα κερδίζει πάντα... και 'συ, βουλευτά μου, δυστυχώς, δεν θέλεις να το αλλάξεις ! Μπορεί να σε ''κρατάνε''... δεν ξέρω από πού και με τί, πάντως έχεις αποδείξει ότι δεν θέλεις. 
Τολμά να γελάει (μη μου κακιώνεις) με τις προσπάθειες που κάνουν, οι ισχυροί, οι τοπικοί άρχοντες αυτής της ευρωπαϊκής επαρχίας, για όλα τα παράνομα, παράτυπα αποκτήματά τους, να τα ντύσουν με το μανδύα της νομιμότητας, (βλέπε σκανδαλώδες άρθρο στο Σύνταγμα, και αθωωτικά νομοσχέδια, για παράγοντες που έχουν αποδεδειγμένα παρατυπήσει στην άσκηση των καθηκόντων τους).  
Και φυσικά το καταφέρνουν με τη βοήθεια των κατάλληλων ανθρώπων κλειδιών του βουλευτικού σου φέουδου, αξιότιμε βουλευτά, που έχει νομοθετήσει για τη δικαίωση κάθε (μεγάλης) παρανομίας !

Θες να ακούσεις το χειρότερο ?   Είμαι ξεροκέφαλη...  Δεν αλλάζω γνώμη... και επιμένω να ελπίζω.... Περιμένω ακόμα έναν δίκαιο και αδέκαστο πολιτικό που θα ηγηθεί, που θα εμποδίσει την προδοσία και την λαϊκή αδικία... 
Θα μου πεις πρόβλημά σου που το περιμένεις... Περίμενέ το και 'σύ και όλοι οι υπόλοιποι ρομαντικοί ηλίθιοι ''δον κιχώτες'' σ' αυτή τη χώρα, που ονειρεύονται ότι   κ ά τ ι   μπορεί να γίνει !  
Εσύ τι λές βουλευτά μου... μπορεί να γίνει   κ ά τ ι   σ' αυτή τη χώρα ? 
Λές, να σε πάρουμε ποτέ στα σοβαρά....? 
Λές να μας πάρει ποτέ κανείς στα σοβαρά ?

Είναι μέρες τώρα... που ακούω το απίθανο ''Δεν ψηφίζω την συμφωνία... αλλά στηρίζω την κυβέρνηση'' !  Πιο κουλή, πιο υποκριτική θέση από αυτήν υπάρχει ? 
Μήπως έχω κάποιο πρόβλημα κατανόησης και δεν καταφέρνω να καταλάβω την φιλοσοφία σου αξιότιμε, αξιοσέβαστε, με συγχωρείς... και επίορκε βουλευτά.... ?  Γιατί υποτιμάς την νοημοσύνη μου ?  
Τι λες πάμε να το πάρουμε μαζί το πράγμα μήπως και  βρούμε την ισορροπία μας ?

Το χειρότερο για σένα, αγαπημένε βουλευτά, είναι ότι ξέρεις... 
Ξέρεις ότι αυτό το παιχνίδι που παίζεις, προετοιμασίας του πληθυσμού για τον Αρμαγεδώνα... που θα έρθει, σε σύμπραξη βέβαια με τα ΜΜΕ, είναι βρόμικο αλλά το παίζεις ! 

Κι αφού σε εξέλεξαν κάποιοι πολίτες... Αφού πληρώνεσαι από το δημόσιο πορτοφόλι, και μάλιστα αδρά... Αφού έχεις ορκιστεί, να προστατέψεις το σύνταγμα, την πολιτεία και κατ' επέκτασιν τους πολίτες, επιτρέπεται να το ανταποδίδεις με ανευθυνότητα, με παιδική συμπεριφορά το λιγότερο, με καταφανή αμοραλισμό ?  

Μήπως δεν ενημερώθηκες ακόμα ότι δεν είσαι πια αντιπολίτευση, ότι κυβερνάς ή τουλάχιστον θα έπρεπε, εδώ και επτά, ολόκληρους, μήνες ? Και που είναι οι προτεραιότητες που έβαλες όπως συνηθίζεται, ανάλογα με τι σημαντικότητα των προβλημάτων που κληρονόμησες ? 

Ήταν τόσο επείγων ο νόμος για την ιθαγένεια, ώστε να προηγηθεί και με αυτά τα κριτήρια μάλιστα ?  
Στη θέση αυτού θα μπορούσατε, αξιότιμοι βουλευτές της ελληνικής βουλής,  να δημιουργήσετε ένα καμβά οργανωμένης υποδοχής των απελπισμένων ανθρώπων που αθρόα και παράνομα μπουκάρουν στη χώρα, και αλλοιώνουν, είτε το παραδέχεστε είτε όχι, σιγά σιγά τη φυσιογνωμία της και δημιουργούν ένα εμπόλεμο σκηνικό ?  
Εκτός αν η δυναμική σας εξαντλείται στο ότι αφαιρέσατε το συνθετικό ''λαθρο'' από τους μετανάστες...  Αλλά μήπως τώρα δεν συνεχίζουν να μπαίνουν στη χώρα άνθρωποι ανεξέλεγκτα... με ανεπίσημο τρόπο?  Κάτι που αμφιβάλω αν συμβαίνει σε καμιά άλλη (ας την πούμε πολιτισμένη) χώρα...  Παρεπιπτώντος αυτό το ''λαθρα'' περιγράφει τον τρόπο εισόδου κι όχι τον ίδιο τον άνθρωπο. Ουφ, άχτι  είχα να το πω, μας κάνατε πλύση εγκεφάλου πια.  

Ήταν τόσο επείγουσα η παλινόρθωση, η επαναλειτουργία της ΕΡΤ, ώστε να προηγηθεί άλλων σημαντικοτέρων ζητημάτων,   και γενικά οι επαναπροσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων ?  
Γιατί δεν κάνετε το ίδιο, αξιότιμοι βουλευτές της ελληνικής βουλής και με τα απολυμένα ''παιδιά του κατώτερου θεού'', του ιδιωτικού τομέα... ?  Που όχι μόνο δεν μεριμνήσατε, αλλά με τους αδέξιους αυτοσχεδιασμούς σας προσθέσατε αρκετούς ακόμα στο άθροισμα. 
Κι εμείς, άβουλοι, αθώα προβατάκια παρακολουθούμε απλά την παράσταση,  χωρίς να αντιδρούμε, περιμένουμε φαίνεται, αφού ξεπληρώσετε τα γραμμάτια σας... να ασχοληθείτε και με μας... να μας οδηγήσετε στη σφαγή ! 

Προτεραιότητα όλων δεν έπρεπε να είναι η οικονομία ? 

Γιατί δεν τακτοποιήσατε  πρώτα τα δημόσια έσοδα που ήταν και είναι στο αέρα...?  Μετά θα κάνατε ότι μαγκιές και ταρζανιές κατέβαζε η κούτρα σας...  Εσείς όμως τα κάνατε χειρότερα. Δεν είναι video game... έχασα και το πιάνω από την αρχή.  

Δηλαδή το περίφημο σχέδιο της πρώτης αριστερής διακυβέρνησης ήταν ασκήσεις επί χάρτου ? Τόσο πρόχειρα μας φλομώσατε στα φούμαρα...?  Μας πουλήσατε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, καθρεφτάκια στους ιθαγενείς. Κάνατε αυτό ακριβώς που προσευχόμαστε να μην κάνετε, όταν είδαμε ότι θα κυβερνήσετε εσείς! 

Η οικονομική κατάσταση της χώρας ήταν το επείγον, κι εσείς την αγνοήσατε... Παίζατε κρυφτό με τους.... επικυρίαρχους, τους αφέντες ντε !  Ναι, και μην ενοχλείσθε... 
Αφού έχουμε επικυρίαρχους*... θέλετε να υποκρινόμαστε ότι δεν έχουμε ?  Το να βλέπεις γύρω σου στις πραγματικές του διαστάσεις τον περιβάλλοντα χώρο.... λέγεται ρεαλισμός, επαφή με την πραγματικότητα.  

Εσείς σώνει και καλά να μας πείσετε ότι έχουμε εθνική κυριαρχία.  Σώνει και καλά ότι κάνουμε εκλογές για να βγάλουμε κυβέρνηση... που θα κυβερνήσει... ενώ τελικά άλλοι   κ υ β ε ρ ν ο ύ ν, άλλοι    ο ρ ί ζ ο υ ν   τις τύχες μας !  Βρε τι επίμονοι άνθρωποι είσαστε. Γιατί κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας ?  Είναι φανερό ότι είσαστε οι βοηθοί των εξουσιαστών μας... οι μαριονέτες τους... 
Κι όπως βλέπετε το έχουμε δεχτεί ! 

Φίλε βουλευτή, είναι καθήκον σου να πάρεις θέση... Πρέπει... έχεις υποχρέωση... Πώς αλλιώς να το πούμε ?  Από σένα...  από σας περιμένει ο πολίτης, που ξέρετε καλύτερα (αν ξέρετε), να αποφασίσετε για αυτόν, για το μέλλον του.  Είσαι σε θέση ισχύος, μιας ισχύος που διεκδίκησες από τον πολίτη και εκείνος σου την παρείχε !  Όπως σου παρέχει και όποια άλλη βοήθεια από ακριβοπληρωμένους συμβούλους, ακριβώς γι αυτό, για να έχεις γνώση των πραγμάτων και να μπορείς να αποφασίζεις με επίγνωση του ρόλου σου. Να μην είσαι έρμαιο.
Γι αυτό δεν μπορείς να το βάλεις στα πόδια τώρα, δεν το καταλαβαίνεις ?

Αν πραγματικά θεωρείς ότι οδηγούμεθα στην καταστροφή, έχεις ηθική υποχρέωση να το σταματήσεις... άρα μην στηρίζεις την κυβέρνηση !  Άφησέ την να πέσει.... να γλυτώσει η χώρα, σύμφωνα με τις δικές σου περιγραφές. Εκτός κι αν φοβάσαι αυτό που θα προκύψει με την άρνησή σου... οπότε ψήφισε, μοιράσου συμμετοχή και ευθύνες. 

Τι σημαίνει το ''παρών'' ?  Ποιός ηθικός κώδικας σου το υπαγορεύει ?
Μήπως σημαίνει... ''άσε με στην ησυχία μου....'' ''μη μου χαλάς τη νιρβάνα μου...'' ''χαλαρά, να περάσει η τετραετία μου...''  ή όσο τέλος πάντων κρατήσει η βουλευτική μου ευδαιμονία. 

Μήπως ήταν ο ίδιος ηθικός κώδικας που αναποδογύρισε το δημοψήφισμα (άλλη ντροπή κι αυτή) κι έκανε το 61.5% του ΟΧΙ....  σε ΝΑΙ !   Δεν νομίζεις ότι με κορόϊδεψες άγρια με το δημοψήφισμα ?

Αγαπημένε μου βουλευτά αν διαβλέπεις ότι η τυχόν άρνηση σου θα επιφέρει μεγαλύτερη καταστροφή....  Τότε ψήφισε ΝΑΙ.... και στήριξε αυτή την σκληρή (έτσι λένε) συμφωνία.  Δεν πειράζει θα δείξουμε κατανόηση. Θα πούμε παίξαμε και χάσαμε, όπως στο καζίνο !

Αν θωρείς ότι το σωστό, αφού έχεις τη γνώση που εμείς δεν έχουμε ακόμα, είναι να αρνηθείς αυτήν την ''ξαφνικά υπέροχη'' και αναγκαία συμφωνία, που εκβιάζει τον πρωθυπουργό (όπως μας είπε) και την κυβέρνηση... τότε ψήφισε ΟΧΙ... καθαρά, με τόλμη και σιγουριά.    Μη μας κοροϊδεύεις όμως με ''παρών''. Δεν αξίζουμε τέτοια μεταχείριση ούτε εμείς... ούτε εσύ !

Πάρε θέση...  Απομάκρυνε επιτέλους με θάρρος, τη λεκάνη του Πόντιου Πιλάτου που δανείστηκες για να ξεπλύνεις την ακαταλληλότητα σου, την ανεπάρκεια σου, σ' αυτήν την τόσο σημαντική θέση που σου εμπιστεύθηκε η ελληνική πολιτεία... 
Θα καταπιούμε το ότι με την προχειρότητά σου, την επιπολαιότητά σου, δικαιώνεις, τους προηγούμενους, τους ΣαμαροΒενιζέλους, όπως χαρακτηριστικά τους αποκαλούν οι πολίτες. 
Κι αυτό, δυστυχώς, είναι το χειρότερό μας.
  
Αγαπημένε βουλευτά μου  από σένα ζητάμε μόνο να μην κρύβεις το κεφάλι σου στην άμμο. Μπορείς ?
_________________________________________________________________
ένα μυρμηγκάκι




* επίκαιρο των επικυρίαρχων: Τέλος οι καλλιέργειες από τους αγρότες με απόφαση Eurogroup


 φήμες 

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.