Friday, July 31, 2015

Πού πας ρε φίλε, έντιμος και καθαρός ?



Επίκαιρο θέμα των ημερών. Οι μηνύσεις για Βαρουφάκη βροχή.  Σκέπτεσαι...  βρε μπας και ενοχλήθηκαν από τα πουκάμισά του ? Μέσα το πουκάμισο, έξω το πουκάμισο... Εμπριμέ ή μονόχρωμο. Να το συζητήσουμε βρε παιδιά... βρίσκω υπερβολική την αυστηρότητα σας. 

Δεν φταίω εγώ για το φτηνό χιούμορ, οι περισσότερες κριτικές για τον κ. Βαρουφάκη αφορούν στο στιλιστικό, τού εν λόγω πρώην τσάρου της οικονομίας. Ναι, ο πολιτικός και τηλεοπτικός κόσμος δεν το έκρυψε ποτέ.
Από την αρχή με αυτό ασχολήθηκε, αφού δεν κατάφερε να του βρει, κάτι  μεμπτό. Ώστε τολμάς και έρχεσαι ανάμεσά μας,.... 

Wednesday, July 29, 2015

Παρακαλώ σας... ας ασχοληθούμε με την ουσία...!



Όλο το σαββατοκύριακο 25-26 Ιουλίου του 2015, αλλά και Δευτέρα 27 Ιουλίου... όσοι είδαν ή έβλεπαν Σκάι, θα απόρησαν πως η μία ειδησεογραφική εκπομπή μετά την άλλη (παράξενο κατακαλόκαιρο), ήταν κομμένη και ραμμένη πάνω στο Βαρουφάκη και στο περίφημο ''plan Β''. 

Να πω την αλήθεια μου εδώ παρενθετικά, ότι ενώ στην αρχή ένιωθα θετικά γι αυτόν το άνθρωπο... σιγά σιγά τον έκαψαν ή ''κάηκε'' από μόνος του με την συνεχή προβολή του. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζω εγώ.
    
Γυρίζοντας στο θέμα μας, πώς ένα ειδησεογραφικό κανάλι ασχολείται επί τρεις τέσσερεις μέρες (;) με ένα (1), επουσιώδες θέμα και ταυτόχρονα δεν ασχολείται καθόλου με το βασικό, μεγάλο, θέμα που κρύβεται κάτω από αυτό ? 
Τα περισσότερα σχόλια και ερωτηματικά.... 

Thursday, July 23, 2015

Δούρειος Ίππος..? Εγκληματική Αφέλεια και Επιπολαιότητα..? ή Ένας ά-λογος αχταρμάς ?




Πάμε να τα πάρουμε από την αρχή ? 
Σσσ... δεν θέλω αντιρρήσεις. Μήπως βρούμε την άκρη βρε παιδιά, μήπως συνδεθούμε με το μυαλό μας. 
Μετά τις εκλογές που κάναμε τον Ιανουάριο του 2015, που συνειδητά ψηφίσαμε ένα κόμμα που θα πήγαινε από ''άλλο δρόμο'' την κοινωνία, κάναμε υπομονή ένα πεντάμηνο διάστημα ασάφειας και πολύ μπλα μπλα... με την ελπίδα ότι θα βγούμε σε ξέφωτο...
Το τέλος αυτής της διαδρομής είναι το ένδοξο (άχρηστο) δημοψήφισμα για να αρνηθούμε βροντερά το κατάπτυστο μνημόνιο και εκεί, ''εμείς'' (οι πολλοί εννοώ) είπαμε ΌΧΙ. 
Είμαστε σύμφωνοι μέχρις εδώ ?
Πάμε παρακάτω...  Ώρα με την ώρα μέρα με τη μέρα, γυρίσαμε το ΌΧΙ σε ΝΑΙ... 
Και εσύ μένεις μα....κας... 
Εκτός... εκτός και αν το δημοψήφισμα έγινε με τη σιγουριά.... 

Tuesday, July 21, 2015

Το μεγάλο πρόβλημα των capital controls... δεν μπορούσες να παραγγείλεις από το Amazon !




Παιδιά σας έχω άσχημα νέα. Πρέπει να ενηλικιωθούμε και να μην χρειαζόμαστε παραμυθάκια το βράδυ για να κοιμηθούμε.  Δηλαδή, να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια... είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε σαν ενήλικες πολίτες με κρίση !  
Σε κάθε στροφή της ζωής μας η αλήθεια, δηλαδή η ''ελληνική πραγματικότητα'' έρχεται μπροστά μας, σκληρή, ελεεινή, τρισάθλια... σαν βουρδουλιά στην πλάτη του καραγκιόζη. 

Εμείς, κάθε φορά την κάνουμε πέρα... για μετά, γι' αργότερα βρε αδελφέ !  Νάχει κάτι και η επόμενη  γενιά...  
Ας δοκιμάσουμε τώρα εμείς ένα ακόμα παραμυθάκι που χαϊδεύει τ' αυτιά μας....  κι όπως τα γουρουνάκια,... 

Monday, July 20, 2015

Εμείς τους ζητήσαμε ποτέ λογαριασμό? Ή είμασταν απασχολημένοι με προσωπικές αναζητήσεις?



        Μπα...  Μηδενίζετε και ξεκινάτε από την αρχή... ? 

Με μπερδεμένα συναισθήματα ταξινομώ σκέψεις, γράμματα και λέξεις... Σχηματοποιώ συλλογισμούς...
Γράφω περισσότερο για μένα παρά για να διαβαστώ...
Με ιδιαίτερη προσοχή σ' αυτά που ακούγονται τον τελευταίο καιρό... έχω να δηλώσω ότι όση σκόνη... όση πάχνη κι αν ρίξουν πάνω στην πραγματική εικόνα εκείνη αντιστέκεται και λέει την αλήθεια. 

Δηλαδή αν ο πολιτικός κόσμος υπάρχει μόνο για να ταξιδεύει στις Βρυξέλλες για να φέρνει το εκάστοτε φιρμάνι, ένα ευρω-γερμανικό φιρμάνι και να φροντίζει ότι θα εφαρμοστεί... ότι θα ''ακολουθηθεί'', με θρησκευτική ευλάβεια, από τον υπό κατοχήν λαό, που δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, θεωρώ ότι μας έρχεται πολύ ακριβά ! 
Όλος αυτός ο κόσμος, ο πολυ-σπουδαγμένος και καλά πληρωμένος, με τους επίσης καλοπληρωμένους συμβούλους... κατάφεραν με τις πολιτικές τους,... 

Sunday, July 19, 2015

Είμαστε τελικά ένας αλλοπρόσαλλος λαός ?



Όλα τούμπα... ό,τι σκέφτηκες... ό,τι είπες... ό,τι ευχήθηκες... Τώρα δεν θέλεις ν' αποφασίσεις εσύ. Ίσως να μην ήθελες ποτέ. Ίσως δεν έχεις μάθει να αναλαμβάνεις τις ευθύνες των πράξεών σου...  Θέλεις ν' αποφασίζει κάποιος άλλος για σένα γιατί εσύ φοβάσαι το άγνωστο...?   Όλοι σχεδόν φοβούνται το άγνωστο... Κάποιος άλλος να κάνει  ''λάθος'', να μην είσαι εσύ...
Κι αν πεις ''δεν μ' αρέσει αυτό που ζω... γι αυτό θα αναζητήσω κάτι καλύτερο που μπορεί να με περιμένει...'', 
Τότε είσαι ''άνθρωπος του ρίσκου'', είσαι ''τυχοδιώκτης''... συνηθίζει να λέει ο λαός.

Τώρα όμως... ? Τώρα...? 

Βάζοντας τις σκέψεις μου σε τάξη. 
Αποστασιοποιημένα. Μακριά από προσωπικό συμφέρον. 
Ίσως πρώτη φορά, τώρα, μας τρομάζει το ''γνωστό'', που στην ουσία δεν είναι γνωστό, μάλλον άγνωστο... γιατί προφανώς οι ''νέες πολιτικές''...  

Saturday, July 4, 2015

Θα πούμε καμιά φορά την αλήθεια στην Ελλάδα ?



Τι φοβούνται ?  Τόσα πολλά έχουν να χάσουν ? Αυτός που είναι ένοχος και έχει να κρύψει πράγματα φοβάται... Τι συνωμοσία είναι αυτή ?  Ποιούς εξυπηρετεί να μένει κόσμος στο σκοτάδι μιας πλαστής πραγματικότητας ?  
Γιατί δεχόμαστε να είμαστε οι μικρές σταγόνες που θα πρόκειται να πνιγούν'' σε μια  κουταλιά νερό''. Ή μάλλον άλλοι επιλέγουν  να μας πνίξουν...

Δεν ξέρω πόσος κόσμος ακούει και βλέπει τα εγκληματικά Ελληνικά ΜΜΕ... Αυτό δεν είναι ενημέρωση είναι φρίκη. 

Πόσοι από μας ψάχνουν, διασταυρώνουν την είδηση ώστε... να βρουν τι πραγματικά συμβαίνει ? Μήπως ν' αρχίσουμε να βλέπουμε γερμανικά δελτία ειδήσεων ?    


Τι συνέβη πραγματικά τις προηγούμενες μέρες ?

Θα τους αφήσουμε να ρίξουν την κυβέρνηση ? 




___________________________________________


Ο Αλφόνς είναι ένα Γάλλος κωμικός ο οποίος ζεί εδώ και πολλά χρόνια στην Γερμανία.
Κύριο χαρακτηριστικό του είναι η γαλλική προφορά του όταν μιλά την γερμανική γλώσσα και το πολύ καυστικό του χιούμορ.
To πραγματικό του όνομα είναι Εμανουέλ Πετεραλφί κι έχει γεννηθεί στο Παρίσι.
Μέτρ της σάτιρας εδώ και χρόνια o οποίος σε μία από τις πρόσφατες εμφανίσεις του αναφέρθηκε με τον δικό του και ξεχωριστό τρόπο στην ελληνική κρίση και πάνω απ'όλα στην αθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται πολλοί Έλληνες συμπολίτες μας.




Copyright: SWR



 φήμες 

Friday, July 3, 2015

Ζω στην Ελλάδα... έχω μνήμη και ψηφίζω... Σκοτώστε με !



''Και να μπαίνουν σε φιλοτιμία και να εργάζονται στο καλό της πατρίδας τους, της θρησκείας τους και της κοινωνίας - ότι θα είναι καλά δικά τους. 
Όχι όμως να φαντάζονται για τα κατορθώματα τα πατρικά, όχι να πορνεύουν την αρετή και να καταπατούν το νόμο, και να 'χουν την επιρροή για ικανότη»  
                                         Μακρυγιάννης, Απομνημονεύματα


Με κονκάρδα ΝΑΙ στο πέτο. Πότε προλάβαμε? Και μετά, υπάρχουν κάποιοι, που αμφισβητούν το δαιμόνιο του Έλληνα. 

Με μια συνεχόμενη ροή από σποτάκια... να σε τρομάζουν, μη τυχόν και ψηφίσεις αυτό που θέλεις, αυτό που σου υπαγορεύει η συνείδησή σου, αυτό που 'φωνάζεις', αυτό που 'ουρλιάζεις', αλλά κανείς δεν σ' ακούει, πέντε χρόνια τώρα:  ''Ότι δεν αντέχεις άλλο''.

Κάθε μέρα παρελαύνουν από τα κανάλια, για να προσφέρουν τη σοφία τους και τη γνώση τους διάφοροι ''τύποι''... 

Εν γνώσει μου χρησιμοποιώ τον όρο, γιατί πώς να αποκαλέσω όλους ''αυτούς.....

Wednesday, July 1, 2015

«Θέλετε να ρίξετε την αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα» λέει ο Γκρέγκορ Γκίζι





''Τα λεφτά από το πρόγραμμα διάσωσης πήγαν στις τράπεζες και όχι στον ελληνικό λαό. 
Αν υπάρξει ένα Grexit οι γερμανοί φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν 80 δισ. ευρώ.
 Υποτιμάται ένα grexit που μπορεί να φέρει ντόμινο. Kαι αν χαθεί το ευρώ εμείς θα υποφέρουμε.''

Σκληρή ήταν η κριτική που άσκησε ο πρόεδρος της ΚΟ του γερμανικού αριστερού κόμματος στην Άνγκελα Μέρκελ, στον αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και στο κυβερνών κόμμα ως προς τις πολιτικές λιτότητας και τον τρόπο χειρισμού του ελληνικού ζητήματος .

Να αναπτυχθεί ένα νέο σχέδιο για να μπορέσει η Ελλάδα...να διαχειριστεί τις τρέχουσες χρηματοπιστωτικές.


Όπως είπε στην ομιλία του στη γερμανική βουλή, η Γερμανία και οι γερμανοί εργαζόμενοι θα πληρώσουν πολύ ακριβά ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας.


«Εκείνο που θέλετε, είναι να ρίξετε την αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα», τόνισε ο Γκρέγκορ Γκίζι ενώ..
Απευθυνόμενος στον Αντικαγκελάριο Γκάμπριελ, ο επικεφαλής του Die Linke είπε: «Αναμειγνύεται έντονα στη διαδικασία του δημοψηφίσματος, κάτι που είναι απαράδεκτο».

«Ζήτησε από τους Έλληνες να ψηφίσουν «ναι», παρόλο που μετά θα περικοπούν περαιτέρω οι μισθοί και οι συντάξεις και τα συσσίτια θα ταΐζουν ακόμη περισσότερους. Αυτή είναι η επιθυμία του Σοσιαλιστικού Κόμματος; Απίστευτο, είναι το μόνο που έχω να πω».

Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή συνεδρίαση στην Μπούντεσταγκ έγινε μετά από κάλεσμα του Die Linke το οποίο πρότεινε ψήφισμα στην ολομέλεια της γερμανικής ομοσπονδιακής βουλής σχετικό με την Ελλάδα.

Το ψήφισμα αυτό καταλήγει στις ακόλουθες προτάσεις:

1. Να σταματήσουν όλες οι μονομερείς αποφάσεις των Θεσμών μέχρι το τελικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα.

2. Να σταματήσουν οι πληρωμές της Ελλάδας προς το ΔΝΤ και την ΕΚΤ και να ληφθούν βραχυπρόθεσμα μέτρα για την εξασφάλιση της ρευστότητας του ελληνικού κράτους και των ελληνικών τραπεζών.

3. Να αναπτυχθεί ένα νέο σχέδιο για να μπορέσει η Ελλάδα να διαχειριστεί τις τρέχουσες χρηματοπιστωτικές και οικονομικές δυσκολίες της, το οποίο θα σέβεται τις δημοκρατικές αρχές και θα κάνει δυνατό το τερματισμό της αποτυχημένης πολιτικής λιτότητας και την ανοικοδόμηση της οικονομίας. Είναι αναγκαίο ένα Μορατόριουμ για το χρέος της Ελλάδας όπως επίσης μία Συνδιάσκεψη για το χρέος για όλη την ευρωζώνη.



 φήμες