Monday, July 20, 2015

Εμείς τους ζητήσαμε ποτέ λογαριασμό? Ή είμασταν απασχολημένοι με προσωπικές αναζητήσεις?



        Μπα...  Μηδενίζετε και ξεκινάτε από την αρχή... ? 

Με μπερδεμένα συναισθήματα ταξινομώ σκέψεις, γράμματα και λέξεις... Σχηματοποιώ συλλογισμούς...
Γράφω περισσότερο για μένα παρά για να διαβαστώ...
Με ιδιαίτερη προσοχή σ' αυτά που ακούγονται τον τελευταίο καιρό... έχω να δηλώσω ότι όση σκόνη... όση πάχνη κι αν ρίξουν πάνω στην πραγματική εικόνα εκείνη αντιστέκεται και λέει την αλήθεια. 

Δηλαδή αν ο πολιτικός κόσμος υπάρχει μόνο για να ταξιδεύει στις Βρυξέλλες για να φέρνει το εκάστοτε φιρμάνι, ένα ευρω-γερμανικό φιρμάνι και να φροντίζει ότι θα εφαρμοστεί... ότι θα ''ακολουθηθεί'', με θρησκευτική ευλάβεια, από τον υπό κατοχήν λαό, που δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, θεωρώ ότι μας έρχεται πολύ ακριβά ! 
Όλος αυτός ο κόσμος, ο πολυ-σπουδαγμένος και καλά πληρωμένος, με τους επίσης καλοπληρωμένους συμβούλους... κατάφεραν με τις πολιτικές τους,... 


....να βυθίσουν μια χώρα σε χρέη δισεκατομμυρίων... 

Κατάφεραν να δανειστούν το διπλάσιο από το ''Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν''... που βέβαια, αν δεν είχαν αποδομήσει και την εγχώρια εθνική και ιδιωτική περιουσία, θα ήταν μεγαλύτερο !

Κατάφεραν να δημιουργήσουν μια χώρα χωρίς υποδομές... εχθρική... μια χώρα που διώχνει τα παιδιά της.

Κατάφεραν να κατασκευάσουν έναν τεράστιο, ''Μην Αγγίζετε'', πανάκριβο, γραφειοκρατικό, δημόσιο οργανισμό, άχρηστο... 
Άχρηστο για τον πολίτη,  που υποτίθεται γι αυτόν δημιουργήθηκε... αυτόν υπηρετεί και τελικά (δεν) εξυπηρετεί...!  
Άχρηστο, γιατί δεν είναι παραγωγικός... Άχρηστο, γιατί ''καταπίνει'' και εξαφανίζει ακόμα και τις καλές προθέσεις και πρωτοβουλίες, έτσι ώστε τίποτα να μην αλλάξει ΠΟΤΕ.

Ναι, αυτό πια είναι ολοκάθαρο για όσους είναι ''απέξω'', είτε από εντιμότητα είτε από ηλιθιότητα,
είναι πολλοί και ''δυνατοί'' αυτοί που θέλουν να ΜΗΝ αλλάξει τίποτα.

Α προπό... μια και τόφερε η κουβέντα.... Αλήθεια που πήγαν αυτά τα τεράστια δάνεια ? 
Τι έργα έχουν να δείξουν οι πολιτικοί μας στην τελευταία τεσσαρακονταετία  (40 χρόνια) ? 

Μήπως είναι η ώρα να μας κάνουν απολογισμό ? Έστω και αργά...

Έκαναν ποτέ απολογισμό ? Εμείς τους ζητήσαμε ποτέ λογαριασμό ?  Ή είμασταν απασχολημένοι με προσωπικές αναζητήσεις.... όπως ποιο γερμανικό αυτοκίνητο είναι καλύτερο... ή  πως θα μετατρέψουμε το υπόγειο του ημί-αυθαίρετου (διπλάσια τετραγωνικά από την άδεια οικοδομής), σε play-room...?

Αν κάνεις μια βόλτα στα προάστεια της Αθήνας... τότε καταλαβαίνεις το ''μεγάλο παιχνίδι'' των φτωχών-πλούσιων.  Ζωή μες στη χλιδή... αλλά  φτώχεια στις υποχρεώσεις προς την πατρίδα. 

Οι εκάστοτε κυβερνώντες, ένα ''κουβάρι'' με αυτή ακριβώς την τάξη, βουτηγμένοι μέσα στην διαπλοκή και την διαφθορά, φυσικά και ήταν....  είναι.... ανήμποροι να απονείμουν κοινωνική δικαιοσύνη...!

Τι λέω ε...?  Τι λέω... η ηλίθια ρομαντική.  Είμαι σίγουρη ότι πολλοί θα με κοροϊδέψετε... Κοινωνική Δικαιοσύνη....!  Αυτό κι αν είναι το μεγαλύτερο εθνικό ανέκδοτο... Κοινωνική δικαιοσύνη... χα, χα, χα...

Έτσι λοιπόν φτάνουμε στο σημερινό μοντέλο... Που, άκου φίλε μου να δεις... καλούμαστε να διαχειριστούμε.  Ε..., Basta.... για περίμενε λίγο... 

Να διαχειριστούμε την καταστροφή... Μόνοι σας στο φαγοπότι, μαζί στη φτώχεια...? Πριτς... Ποιος σας τόπε αυτό ?  Δηλαδή.... φάγατε, ήπιατε, πηδήξατε... στη χώρα-ξενοδοχείο και τώρα καλείτε τον (υπόλοιπο) λαό να πληρώσει την δικιά σας κραιπάλη, την δικιά σας ασυδοσία, την δικιά σας ανευθυνότητα....?  Στην κανονική ζωή... ο απερίσκεπτος, ο επιπόλαιος που δανείζεται και ξαναδανείζεται.... πληρώνει με την περιουσία του. 
Του κατάσχουν εργοστάσιο, σκάφος, σπίτι, αυτοκίνητο, γυναίκα... ότι έχει τέλος πάντων. Δηλαδή εδώ, στα εθνικά εγκλήματα έχουμε άλλους κανόνες... ΆΛΛΟΥΣ νόμους ?

Έτσι πάει ? Μηδενίσατε και ξεκινάτε από την αρχή ?  Μπα, που το είδατε αυτό ?

Καλά, πραγματικά, θεωρείτε ότι θα τα καταφέρετε...?   


 φήμες 

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.