Friday, July 31, 2015

Πού πας ρε φίλε, έντιμος και καθαρός ?



Επίκαιρο θέμα των ημερών. Οι μηνύσεις για Βαρουφάκη βροχή.  Σκέπτεσαι...  βρε μπας και ενοχλήθηκαν από τα πουκάμισά του ? Μέσα το πουκάμισο, έξω το πουκάμισο... Εμπριμέ ή μονόχρωμο. Να το συζητήσουμε βρε παιδιά... βρίσκω υπερβολική την αυστηρότητα σας. 

Δεν φταίω εγώ για το φτηνό χιούμορ, οι περισσότερες κριτικές για τον κ. Βαρουφάκη αφορούν στο στιλιστικό, τού εν λόγω πρώην τσάρου της οικονομίας. Ναι, ο πολιτικός και τηλεοπτικός κόσμος δεν το έκρυψε ποτέ.
Από την αρχή με αυτό ασχολήθηκε, αφού δεν κατάφερε να του βρει, κάτι  μεμπτό. Ώστε τολμάς και έρχεσαι ανάμεσά μας,.... 



....έντιμος και καθαρός.... καλά, προσπαθείς να μας μολύνεις ?  Τώρα... θα δεις ! Έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Παιδιά, όλοι επάνω του...

Τι ευαισθησία όμως, ε...  ?  Αμέσως αντέδρασε η ευνομούμενη πολιτεία μας. Δεν έχετε παράπονο. Θα πέσει φωτιά να μας κάψει. Τι ανακλαστικά !
Στην πυρά ο συνωμότης, ο προδότης... (ούτε θυμάμαι σε πόσες εκπομπές, πόσες ώρες, με πόσα επίθετα τον περιέγραφαν) Βαρουφάκης. 

Για να δούμε το έγκλημα: Επειδή  το σύστημα πληροφορικής της ελληνικής δημοσιονομικής διοίκησης τελούσε υπό τον έλεγχο των ανθρώπων της Τρόικα, δηλαδή του ΔΝΤ, της Ε.Κ.Τ. και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα βεβαίως, έκανε όποιες ενέργειες ήταν απαραίτητες ώστε να έχει στα χέρια της η χώρα την απαραίτητη αυτονομία. 

Απλό ? Πολύ. Κι όμως υπάρχει κάτι ακόμα. Ποιος παραχώρησε την οικονομική διοίκηση της χώρας σε μία (η περισσότερες) ξένες δυνάμεις ? Μήπως αυτή είναι μια πράξη εσχάτης προδοσίας ?  Μήπως, είναι αυτός λοιπόν, και μόνον αυτός, που φέρει την πλήρη ευθύνη για την σημερινή εξέλιξη ?

Οι διαδικασίες κινήθηκαν πολύ γρήγορα, αστραπιαία. Περιμένουμε να δούμε τί σειρά θα πάρει... γιατί υπάρχουν άλλες υποθέσεις περί εσχάτης προδοσίας που προηγούνται ! Πολλοί φάκελοι περιμένουν να ανοίξουν και να μας εξηγήσουν πολλά.... πάρα πολλά, υπάρχουν, ανοιχτά ερωτηματικά και θέματα που πρέπει να προηγηθούν της Βαρουφακιάδας.

Από το 2010 μέχρι σήμερα όλες οι μηνύσεις, κυρίως ''περί εσχάτης προδοσίας'' για το πώς εισήχθη η χώρα στο δολοφονικό μνημόνιο  πήραν αριθμό πρωτοκόλλου και μπήκαν στο αρχείο ! Κι ούτε θα βγούν ποτέ.
Όλοι θυμόμαστε τις μηνύσεις, της κ. Κρητικοπούλου, του γιατρού κ. Αντωνίου από τη Χαλκίδα και πολλές ακόμα.

Ο λαός μας λέει ''στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάς για σκοινί''. 
Ανεξάρτητα από τις όποιες πολιτικές ή ακόμη και ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών, η συντριπτική πλειοψηφία, αν όχι όλοι όσοι σπεύδουν κάθε δύο ώρες (μετά καμερών) στον Άρειο Πάγο και καταθέτουν μηνύσεις στον Γιάνη Βαρουφάκη....   Λες να το κάνουν για λόγους δημοσιότητας ? 
Ήδη όλοι οι μηνυτές ανάλογα με το επίπεδο αναγνωρισιμότητας τους, κερδίζουν άπλετο χρόνο στα πάνελ, τα «παράθυρα» και τα ερτζιανά. Ακόμη και στον Τσίπρα να έκαναν όλοι αυτοί μήνυση δεν θα κέρδιζαν τόση δημοσιότητα όση με αυτή που έχουν στοχεύοντας το Βαρουφάκη.
Το πώς και το τι έκανε και δεν έκανε ο Βαρουφάκης θα το ψάξει τώρα η Βουλή, ελπίζουμε με εντιμότητα κάποτε και η δικαιοσύνη. 

Το ερώτημα όμως που κανείς δεν ρωτάει, αλλά πρέπει να απαντηθεί από τους μηνυτές είναι γιατί δεν επέδειξαν ανάλογη ευαισθησία στα όργια που συνέβησαν στη χώρα την προηγούμενη δεκαετία. 
. Οι διαπρεπείς νομικοί όπως ο κ. Βγόντζας π.χ δεν είδε καμία περίπτωση όπου υπήρξε σοβαρό ζήτημα δημοσίου συμφέροντος την προηγούμενη δεκαετία ώστε να προχωρήσουν σε ανάλογες κινήσεις εναντίον πολιτικών προσώπων; 
Το PSI για παράδειγμα το οποίο έγινε αντικείμενο καβγά ανάμεσα σε Ντράγκι και Σόιμπλε και το οποίο προκάλεσε βλάβες στα ταμεία και σε χιλιάδες ομολογιούχους, γιατί άφησε ασυγκίνητους τους νομικούς που έσπευσαν να μηνύσουν το Βαρουφάκη; 
Τα δομημένα ομόλογα που κατέστρεψαν τα ταμεία και αποδεδειγμένα από τη δικαιοσύνη αποδείχθηκε έκνομη σχέση πολιτικών παραγόντων με ιδιωτικά συμφέροντα γιατί δεν ενόχλησαν τους μηνυτές Βαρουφάκη; 
Ο κακός χαμός των εξοπλιστικών όπου παρελαύνουν καθημερινά δεκάδες υποθέσεις διασπάθισης του δημοσίου χρήματος και ταυτόχρονα οι υποθέσεις αυτές άπτονται άμεσα με τα εθνικά συμφέροντα, την άμυνα της χώρας και πολλά άλλα γιατί δεν έχουν τσιγκλήσει καθόλου όλους όσοι τρέχουν να κάνουν μηνύσεις στο Βαρουφάκη; 
Οι μειώσεις μισθών και συντάξεων τις οποίες το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε παράνομες και αντισυνταγματικές γιατί δεν αποτέλεσε αντικείμενο ενασχόλησης όσων κάνουν μηνύσεις στο Βαρουφάκη;
Για τους εμπλεκόμενους στη λίστα Λαγκάρντ, ένας εκ των οποίων καταδικάστηκε (έστω και επιεικώς όπως οι ίδιοι δικαστές ομολόγησαν) τι έχουν να πουν οι μηνυτές Βαρουφάκη; 

Απαιτούμε την ίδια ευαισθησία από την συντεταγμένη πολιτεία, για όλες τις παράνομες και αντισυνταγματικές πράξεις σύμφωνα με τους ανώτατους δικαστές, που λήστεψαν τη χώρα στην κυριολεξία.

Αν όλοι αυτοί ισχυριστούν ότι η πατριωτική ευαισθησία τους τώρα χτύπησε κόκκινο θα το δεχτούμε και βέβαια για να είναι συνεπείς από εδώ και πέρα θα πρέπει να τους δούμε και το επόμενο διάστημα σε ανάλογες δράσεις και κινήσεις, δηλαδή σε μηνύσεις εναντίον πολιτικών προσώπων για παραλείψεις ή τυχόν πολιτικές και ποινικές ευθύνες τους. Αλλιώς θα αποδειχθεί ότι οι μηνύσεις εναντίον Βαρουφάκη ήταν απλά ευκαιρία για δημοσιότητα...
________________________________     


Μηνύσεων το ανάγνωσμα, σχετικά links:

.  ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ: 

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.