Wednesday, July 29, 2015

Παρακαλώ σας... ας ασχοληθούμε με την ουσία...!



Όλο το σαββατοκύριακο 25-26 Ιουλίου του 2015, αλλά και Δευτέρα 27 Ιουλίου... όσοι είδαν ή έβλεπαν Σκάι, θα απόρησαν πως η μία ειδησεογραφική εκπομπή μετά την άλλη (παράξενο κατακαλόκαιρο), ήταν κομμένη και ραμμένη πάνω στο Βαρουφάκη και στο περίφημο ''plan Β''. 

Να πω την αλήθεια μου εδώ παρενθετικά, ότι ενώ στην αρχή ένιωθα θετικά γι αυτόν το άνθρωπο... σιγά σιγά τον έκαψαν ή ''κάηκε'' από μόνος του με την συνεχή προβολή του. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζω εγώ.
    
Γυρίζοντας στο θέμα μας, πώς ένα ειδησεογραφικό κανάλι ασχολείται επί τρεις τέσσερεις μέρες (;) με ένα (1), επουσιώδες θέμα και ταυτόχρονα δεν ασχολείται καθόλου με το βασικό, μεγάλο, θέμα που κρύβεται κάτω από αυτό ? 
Τα περισσότερα σχόλια και ερωτηματικά.... 


δεν ήταν σοβαρά... άλλα πάλι τελείως αστεία. Άρχισα να αναρωτιέμαι, όλη αυτή η ευαισθησία αλλά και αυστηρότητα, των δημοσιογράφων του καναλιού (ούτε ένας δεν είχε διαφορετική άποψη), που ήταν κρυμμένη ? Πως δεν είχε εκραγεί μπροστά στα πραγματικά εγκλήματα που έχουν γίνει (και γίνονται) στη χώρα και στο λαό της?

Αυτή η κραυγή, ''Πού είναι η δικαιοσύνη ?'' και ''Μα δεν υπάρχει ένας εισαγγελέας ?'' γιατί παιδιά ''κοιμότανε'' τα τελευταία χρόνια ?  
Θέλετε να μας τρελάνετε? Ζούμε σε διαφορετικές χώρες ? Κουράστηκα να απαριθμώ πια θρασύτατες, ύποπτες, το λιγότερο παραβατικές συμπεριφορές... Σκανδαλώδη ανοχή και κουκουλώματα, σε εγκλήματα...

Το θέμα αγαπητοί μου είναι αν... 

''Είναι αλήθεια ότι τα ΑΦΜ και όλα τα προσωπικά φορολογικά στοιχεία όλων μας, δεν μας ανήκουν ? Βρίσκονται ΜΟΝΟ σε ξένα χέρια ? Δεν έχει σημασία αν είναι οι Γερμανοί και η Τρόϊκα, θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε άλλος.
Δηλαδή στο λογισμικό της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, το  ΓΓΠΣ, αποκλειστική πρόσβαση έχουν μόνο οι Βρυξέλλες και όχι η εκλεγμένη από το λαό κυβέρνηση...?

Αυτό δεν πρέπει να είναι το ΘΕΜΑ μας ? Ε, δεν είναι... και βάσει αυτού συμπεραίνω ότι το μεγάλο μας πρόβλημα, το υπέρτατο, το πρώτο, το τεράστιο, το ανυπέρβλητο.... πρέπει να είναι αυτό...  Δεν εστιάζουμε στην ΟΥΣΙΑ. Ασχολούμαστε με τα επουσιώδη και μας ξεφεύγει η ΟΥΣΙΑ. Ή αδιαφορούμε για την ουσία.
Παρακαλώ σας ας ασχοληθούμε με την ουσία...!




* Θυμίζουμε ότι τον Αύγουστο του 2013:
[...] Μετά από έρευνα της ''Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα'' σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εμπορίας δεδομένων, βρέθηκε πως κατείχαν πλήθος φορολογικών δεδομένων φυσικών προσώπων, τα οποία παρέπεμπαν ευθέως στη Γ.Γ.Π.Σ. ως πηγή προέλευσης. 
Κατόπιν επίπονης ανάλυσης, λόγω του όγκου των δεδομένων και της μορφής των ηλεκτρονικών αρχείων, διαπιστώθηκε ότι ορισμένες εξ αυτών είχαν στην κατοχή τους μεγάλο πλήθος φορολογικών δεδομένων φυσικών προσώπων, τα οποία παρέπεμπαν ευθέως στη Γ.Γ.Π.Σ. ως πηγή προέλευσης των δεδομένων και είχαν υποστεί ήδη παράνομη επεξεργασία, αφού βρέθηκαν στην κατοχή εταιρειών. 
Σημειωτέον ότι η Αρχή έκτοτε συνεργάσθηκε με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο μέτρο που είχε ενδείξεις ότι τα ηλεκτρονικά αρχεία τηρούνταν στις οικίες φυσικών προσώπων.    όλο το άρθρο εδώ


* και ένα χρόνο μετά τον Ιούλιο του 2014:
Στην περαιτέρω διασφάλιση των πληροφοριακών συστημάτων της φορολογικής διοίκησης προχωρεί Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.
Στόχος  είναι να υπάρξουν οι δικλείδες ασφαλείας που θα ικανοποιούν τους βασικούς στόχους, της εμπιστευτικότητα, ακεραιότητα και διαθεσιμότητας των φορολογικών δεδομένων.  όλο το άρθρο εδώ


 φήμες 

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.