Tuesday, July 21, 2015

Το μεγάλο πρόβλημα των capital controls... δεν μπορούσες να παραγγείλεις από το Amazon !




Παιδιά σας έχω άσχημα νέα. Πρέπει να ενηλικιωθούμε και να μην χρειαζόμαστε παραμυθάκια το βράδυ για να κοιμηθούμε.  Δηλαδή, να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια... είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε σαν ενήλικες πολίτες με κρίση !  
Σε κάθε στροφή της ζωής μας η αλήθεια, δηλαδή η ''ελληνική πραγματικότητα'' έρχεται μπροστά μας, σκληρή, ελεεινή, τρισάθλια... σαν βουρδουλιά στην πλάτη του καραγκιόζη. 

Εμείς, κάθε φορά την κάνουμε πέρα... για μετά, γι' αργότερα βρε αδελφέ !  Νάχει κάτι και η επόμενη  γενιά...  
Ας δοκιμάσουμε τώρα εμείς ένα ακόμα παραμυθάκι που χαϊδεύει τ' αυτιά μας....  κι όπως τα γουρουνάκια,... 



...που μετά τα αχυροσπιτάκια τους, φτιάξανε ένα πέτρινο σπίτι και γλυτώσανε από το λύκο, έτσι θα σωθούμε κι εμείς ... 
Θα μας σώσει αυτός που θα μας ''τάξει''... μια θέση, ένα αξίωμα, μια καλύτερη ζωή, μια μίζα, ''λεφτά'', άκοπα τέλος πάντων....  Αυτός που θα μας τάξει το'' καλύτερο παραμύθι''. 
Ανατρέξτε τα τελευταία 30, 40 χρόνια και θυμηθείτε ποιούς ψηφίσατε ?

Φυσικά και ψηφίσατε το 2012 τον κ. Σαμαρά που μας είχε ζαλίσει με τα περίφημα Ζάππεια και τα 18 σημεία του...! Άσχετο μετά, αν τρώει, προφανώς, την Ευρωσφαλιάρα του και τα κάνει γαργάρα... τα σημεία του.
Άλλο μαρτυριάρικο παράδειγμα... το 2009 δεν προτιμήσατε τον Γ.Α.Π ?  Ακόμα έχω στ' αυτιά μου το εφιαλτικό ''Λεφτά υπάρχουν''... Εσείς δεν φτύσατε σαν κουκούτσι τον κ. Καραμανλή που σας έταξε λιτότητα και μάζεμα της κραιπάλης ? 

Γιατί όμως, έλεγε ο κ Παπανδρέου, -άλλο ένα μυστήριο για Σέρλοκ Χολμς- τον Σεπτέμβρη, τον Οκτώβρη του 2009, όταν ήξερε από τον Μάρτη του ίδιου χρόνου, μπορεί και πιο πίσω, ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας ήταν ένα βήμα πριν από το ΔΝΤ...?

Ή για θυμήσου τον κ. Καραμανλή που το 2004 είχε υποσχεθεί -και τηλεοπτικά- την μονιμοποίηση  στο δημόσιο 250.000 συμβασιούχων... Αργότερα βέβαια δεν το παραδέχθηκε ότι το είπε, αλλά...  ''έκανε ότι μπορούσε να το πραγματοποιήσει''....  Το ελληνικό καραβάκι
σκαμπανέβαζε  με διεκδικήσεις και απεργίες, οι άνθρωποι ήθελαν να πάρουν αυτό που τους έταξαν !  Στιβαρά και με σιγουριά ο κ. Καραμανλής ξεκινάει τον ''χορό των δανεικών δις''... δεν γινόταν αλλιώς έπρεπε κι εκείνος να καταφύγει στα δανεικά για να ανταποκριθεί. 

Μη μου πείτε ότι ξέχασε κανείς το αμίμητο του 2008...  ''Η Ελληνική οικονομία είναι οχυρωμένη, οι τράπεζες είναι φρούρια... αλλά καλό είναι να τις δυναμώσουμε κι άλλο''... και νάτο το πρώτο τραπεζικής τροφοδοσίας πακέτο των 25 δις ευρώ, για ζέσταμα... θα ακολουθήσουν κι άλλα πολλά...
Δηλαδή λες ένα παραμύθι που ξέρεις ότι δεν γίνεται... και μετά... ούτε γάτα ούτε ζημιά ?
Θάταν αποκοτιά να απαιτήσουμε, τουλάχιστον,  μια εξήγηση ?  Μια εξήγηση για τα δανεικά κι αγύριστα, θαλασσοδάνεια, κομματοδάνεια, κατασκευαστικοδάνεια, και ούτω καθ΄εξής, τι να πρωτοθυμηθείς !

Αν πάω πιο πίσω κάνει πολύ τζιζζζ...  Αφού η χώρα δεν μπορούσε ν' ανταποκριθεί στα ζητούμενα του ευρωπαϊκού διευθυντηρίου γιατί μπήκε ?  Πώς μπήκε ?  Ποιός την έβαλε κομπιναδόρικα ?  Δεν θα σηκωνόταν, κάποτε  το χαλί, που από κάτω είχαμε κρύψει τα σκουπίδια μας ?
Αφού δεν ήταν έτοιμοι οι ''δείκτες'', αφού δεν μπορούσε ν΄αντέξει το βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης... γιατί να μπει ?   Να μην μπει, αγαπητέ αναγνώστη... Απλό.  Να μην μπει ποτέ της.
Και καταλαβαίνουμε όλοι πολύ καλά ότι αναφέρομαι στα λογιστικά μαγειρέματα με την Γκόλντμαν Σακς (με το αζημίωτο βέβαια) του κ. Σημίτη.
   
- Αλήθεια έγινε ποτέ έλεγχος για τα χρήματα που δίνονταν ξανά και ξανά στα κόμματα, χώρια τα κρατικά χρήματα που έπαιρναν... 

Γιατί ψήφισαν ότι δεν συνιστά απιστία για τον πρόεδρο, τα μέλη του ΔΣ και τα στελέχη των τραπεζών η σύναψη δανείων με νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου (βλέπε κόμματα)...?    


Ποτέ δεν είχαμε πραγματική ανάπτυξη. Η ''δικιά μας'' ανάπτυξη ήταν τόση όση μπορούσε να ''στήσει'' η εγχώρια οικονομική ολιγαρχία με δάνεια προκειμένου να μην βάλει κεφάλαια. 
Ποτέ δεν ενδιαφερθήκαμε για την πρόοδο και την αυτάρκεια της χώρας, την πραγματική ανάπτυξη. Τις υποδομές...
Αντίθετα, υπερφίαλες και ελλειμματικές προσωπικότητες, που κράτησαν εναλλακτικά το τιμόνι αυτής της μικρής και φτωχής επαρχίας που της αρέσει να ονειρεύεται ότι θα ξαναστήσει μια βυζαντινή αυτοκρατορία (άλλη τρέλα αυτή), μόνο άγρια σκαμπανεβάσματα κατάφεραν να εξασφαλίσουν στην ένδοξη (κάποτε) βαρκούλα. 
Καμία Ελληνική κυβέρνηση δεν έχει φορολογήσει τους ολιγάρχες και καμία δεν κάνει κάτι για να υποστηρίξει την υπάρχουσα -το να αυξήσει είναι όνειρο-  παραγωγή και τις εξαγωγές. 

Και για να συνδεθώ με το ξεκίνημά μου.... Όποιος είπε το ''παραμύθι'' του, προκειμένου να παραπλανήσει.... Έχει υποχρέωση, πολιτική, συνταγματική...  ηθική πάνω απ' όλα, να απολογηθεί και... να αποσυρθεί... και όχι να ξαναγυρίζει τιμητής !

Έτσι είναι παιδιά, μη μου κακιώνετε, ξεχάσαμε την ευθύνη, σβήσαμε την ενοχή, τη ντροπή.
Αφού λοιπόν,  ότι έκανες το έκανες από συμφέρον... παράδειγμα, να βγεις βουλευτής, να κερδίσεις τις εκλογές, να πάρεις ένα δάνειο χωρίς να πληρείς τις προυποθέσεις.... θεωρείται αθέμιτος ανταγωνισμός και υπάρχει τιμωρία.. 
Αυτό είναι δικαιοσύνη παιδιά... πώς θα γίνει ?  Επιτέλους σ' αυτή τη χώρα, ας απαιτήσουμε κάποτε να μας σέβονται...! Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για μας.  Πολλά είπα, συγχωρήστε με... να μην συνεχίσω... να μην μπω σε άλλες λεπτομέρειες που όλοι θυμόμαστε.
  
Δεν νομίζετε ότι αρκετά παίξαμε με τα κουβαδάκια μας ? Θέλετε να σας πω τα νέα.... Δεν μπορούμε να πάμε σ' άλλη παραλία.  Η παραλία είναι μία... Ίδια για όλους...  
Τι λέτε μας φτάνει μέχρις εδώ ?  Πάμε για προσγείωση... Προσδεθείτε, ακούω θα έχει κενά αέρος.
  

* Δεν μπορώ ν' αντισταθώ, θέλω να το μοιραστώ.  Την ώρα που γράφω... σχεδόν έχω τελειώσει... κυκλοφορεί το ''καινούργιο Γαπ'': 

- ''Τα capital controls δημιούργησαν μεγάλο πρόβλημα ... δεν μπορούσες να παραγγείλεις από το Amazon''



 φήμες 

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.